dimarts, 17 de març del 2015

El codi ètic

1. PREÀMBUL

Davant la situació actual, en la que sembla que l’ètica i la política són termes irreconciliables, aquest codi neix amb la voluntat de regular el comportament públic, l'acció política i la conducta de les persones que desenvolupin responsabilitats en nom del nostre moviment.

Llur actuació en l’esfera pública i en l’esfera privada es basarà en
  1. l’honestedat,
  2. la transparència,
  3. el respecte de el respecte de la Declaració Universal dels Drets Humans,
  4. la solidaritat,
  5. el soport al es lluites dels pobles de tot el món per la justícia, la llibertat i la seva dignitat, i
  6. la defensa d’allò establert en el programa polític de la candidatura.  
2. COMPROMISOS

Els candidats i candidates es comprometen a:

  • Actuar com a representants obligats a seguir les decisions preses en els mecanismes democràtics i oberts a tota la població que fixi la candidatura, promovent la coresponsabilitat política de tots i totes.
  • Limitació salarial. Es cobrarà un salari digne, proporcional i adequat a la feina, dedicació i responsabilitat ocupada. Aquesta remuneració serà com a màxim 3 SMI i no es podran duplicar sous ni cobrar remuneracions ni dietes extres per assistència a comissions o plenaris.
  • Fer pública la seva declaració de béns i patrimoni i de mostrar transparència dels seus ingressos rendint comptes públics i fent una gestió transparent del seu patrimoni al llarg i al final de la seva activitat com a representant.
  • Limitació a dos mandats continuats.
  • No participar de governs i aliances amb persones condemnades per corrupció.
  • Vetllar pel bon ús del patrimoni i recursos públics en l’àmbit de la seva gestió i responsabilitat.
  • Fer públiques les seves agendes, per tal de fer visible amb qui es reuneixen i els temes que es tracten. Es faran públics també els ordres del dia i les actes de les reunions.Els signants d'aquest codi s'oposaran i denunciaran tota mena de maniobres obscurantistes que es puguin incentivar des del consistori.
  • Renunciar al càrrec públic o intern en cas de ser processat o condemnat per faltes o delictes de corrupció, econòmics, assetjament violència de gènere, pederàstia i maltractament infantil, contra els drets dels treballadors, ecològics i urbanístics.
  • Renunciar als regals i privilegis que se’ls puguin oferir per la seva condició i que puguin significar un tracte de favor.
  • Un cop finalitzada la representació pública, durant un període de cinc anys, no s’accedirà a cap organisme públic o privat el qual s’hagi supervisat, o hagi estat creat directa o indirectament pel càrrec que s’ostenti. Tampoc s’ocuparan càrrecs de consells d’administració. 
3. COMISSIÓ DE CONTROL


Es crearà una comissió que vetllarà pel compliment d'aquest codi a la qual es podrà adreçar qualsevol ciutadà que consideri que alguna de les persones que l'han subscrit l'incompleix.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada